ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην νεότερη πολιτική Ιστορία –τουλάχιστον από την Μεταπολίτευση ως σήμερα, έχει επιβεβαιωθεί πάντα ένας άγραφος κανόνας: όταν μία κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός πάρουν την κάτω βόλτα στις δημοσκοπήσεις, αυτό δεν αναστρέφεται, ό,τι κι αν γίνει, όσα χρήματα κι αν μοιράσει ως παροχές, όσο καλά κι αν τα πάει στην τελευταία περίοδο πριν τις εκλογές.

Ωστόσο, αν υπάρχει κάποιος που έχει καταφέρει να… σπάει ρεκόρ και «άβατα» -παίρνοντας, καταρχάς, την Αριστερά από το 3% και οδηγώντας την στο Μέγαρο Μαξίμου- αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Neo, λοιπόν, πληροφορείται ότι εσχάτως, ο πρωθυπουργός εκμυστηρεύεται σε έμπιστους και καθημερινούς συνομιλητές του ότι ο απώτατος στόχος του είναι να κάνει αυτό που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ: δηλαδή, να «γυρίσει το παιχνίδι» στο παρά 1’ των εκλογών, πετυχαίνοντας τρίτη κατά σειράν νίκη σε εθνικές εκλογές και τέταρτη σε πανελλαδικές κάλπες, αν συνυπολογιστεί και το δημοψήφισμα.

Βεβαίως, είπαμε: αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Όμως, αν πριν μερικά χρόνια έλεγε κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% θα ήταν σήμερα η… μακροβιότερη «μνημονιακή» κυβέρνηση, θα το πίστευε κανείς;

ΠΗΓΗmatrix24.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ