ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, κατέθεσε με «προχειρότητα και ανευθυνότητα» ένα νομοσχέδιο «ψάχνοντας ένα άλλοθι για την πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει», άσκησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγνώρισε ότι το ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου «αποτελεί αυτονόητη αναγκαιότητα σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου», προσθέτοντας ότι «η Ν.Δ. έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Είναι συνεπώς κωμικό να έρχεστε σε αυτή την αίθουσα και να μας παραδίδετε μαθήματα φιλελευθερισμού, με πρώτο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος αγόρευσε χθες μπροστά στα κενά έδρανα της κοινοβουλευτικής του ομάδας» συνέχισε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

«Αυτά τα ψευτομαθήματα να τα πείτε στους ΑΝΕΛ, τον παρτενέρ σας σε αυτό τον αλλοπρόσαλλο θίασο που έχετε δημιουργήσει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τόνισε πως αναμένει τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας «για να δούμε», όπως είπε, αν υπάρχει «αρραγής κυβερνητική πλειοψηφία και δεδηλωμένη στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Μπήκα στον κόπο να μιλήσω με έναν ειδικό, κάτι που αμφιβάλλω αν έχετε κάνει εσείς ή ο πρωθυπουργός Μου διηγήθηκε μια ιστορία για ένα παιδί που ζήτησε αλλαγή φύλου γιατί ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος. Με το νομοσχέδιό σας αυτός ο άνθρωπος μπορεί να προβεί σε αλλαγή ταυτότητας φύλου και αυτό να το βρει μπροστά του στη ζωή».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ