ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε νέα υψηλά 17ετίας έκλεισε χθες η μετοχή της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης, που με απόφαση της Επ. Κεφαλαιαγοράς και της διοίκησης του Χ.Α. επανήλθε στο ταμπλό μετά τη θετική εξέλιξη στην απαγωγή του κ. Μιχάλη Λεμπιδάκη και τη δημοσίευση αποτελεσμάτων χρήσης 2016 (που εκκρεμούσαν) και 1ου εξαμήνου 2017.

Η Πλαστικά Κρήτης ήταν σε αναστολή διαπραγμάτευσης από τις 4 Απριλίου 2017, όταν και έγινε γνωστή η απαγωγή του επιχειρηματία.

Η μετοχή, «γιόρτασε» την επάνοδό της στο ταμπλό και το αίσιο τέλος στην απαγωγή ενός εκ των μεγαλομετόχων, καταγράφοντας άνοδο 7,13%, κλείνοντας στα 5,71 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση στα 234 εκατ. ευρώ.

Τα 5,71 ευρώ είναι νέα υψηλά 17 ετών για τη μετοχή, καθώς υψηλότερα από αυτά είχε κλείσει στις 27 Ιουνίου 2000, όταν βρέθηκε στα 5,74 ευρώ!

Η εταιρεία Πλαστικά Κρήτης έκανε την εισαγωγή της στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α. στις 13 Μαΐου του ’99, αντλώντας περίπου 11 εκατ. ευρώ.

Στο 6μηνο του 2017 ο κύκλος εργασιών έφτασε στα 145,7 εκατ. ευρώ έναντι 134,4 εκατ. ευρώ πέρυσι και τα καθαρά κέρδη στα 12,6 εκατ. ευρώ από 13 εκατ. ευρώ, καθ’ ότι υπήρξε επιβάρυνση 2,07 εκατ. ευρώ λόγω συναλλαγματικών διαφορών.

Πρόκειται για επιχείρηση από τις πλέον ποιοτικές στην Ελλάδα, έχοντας το 40% της ελληνικής αγοράς, με παρουσία σε 50 χώρες, εργοστάσια στο εξωτερικό και παγκόσμιες πωλήσεις.

Η Πλαστικά Κρήτης παράγει πλαστικά φύλλα για αγροτικές εφαρμογές, masterbatches (πρώτες ύλες για τη βιομηχανία πλαστικών), γεωμεμβράνες, σωλήνες πολυαιθυλενίου, ανακυκλωμένα πλαστικά, αλλά και ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Σήμερα ο όμιλος διαθέτει έξι εργοστάσια στον τομέα masterbatches (δύο στην Ελλάδα και από ένα σε Ρουμανία, Πολωνία, Τουρκία και Ρωσία) και είναι ο 8ος μεγαλύτερος παραγωγός στην Ευρώπη

Πηγή:

ΠΗΓΗreporter.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ