ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο συγκάλεσε εσπευσμένα ο πρωθυπουργός, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αναβολή για την επόμενη εβδομάδα της απόφασης του ΚΑΣ για την επένδυση στο Ελληνικό.

Όπως όλα δείχνουν, το ζήτημα με την επένδυση στο Ελληνικό απασχολεί πολλαπλά κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει βρει ισχυρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, πλην όμως θέληση της κυβέρνησης είναι πλέον να προχωρήσει. Διαφορετικά, θα υπάρχει θέμα και με τους θεσμούς και φυσικά θα ακυρώσει το κυβερνητικό αφήγημα.

Ο ίδιος o πρωθυπουργός θα κληθεί -όπως όλα δείχνουν- να λύσει τον γόρδιο δεσμό της επένδυσης στο Ελληνικό, που κατάντησε «γεφύρι της Άρτας», εκθέτοντας όλο και περισσότερο κάθε φορά την αξιοπιστία της κυβέρνησης, αλλά και τη βούλησή της να προχωρήσει τα μεγάλα επενδυτικά προγράμματα.

Τι κι αν για την πρόοδο της επένδυσης στο Ελληνικό έχει κάνει αναφορές ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου… Τι κι αν ο ίδιος επίσης έχει τεθεί επικεφαλής της task force που θα επιχειρήσει να δρομολογήσει ταχύτατα τις μεγαλύτερες επενδύσεις που είναι σε ώριμη φάση… Εδώ και μήνες γίνεται… «του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς με έναν μαγικό τρόπο αποφάσεις δεν λαμβάνονται και συνεδριάσεις αναβάλλονται, όπως η χθεσινή του ΚΑΣ.

Οι πληροφορίες λένε ότι, αν και ασκήθηκαν πιέσεις από το Μαξίμου, το μπλοκάρισμα της επένδυσης στο Ελληνικό έχει προκαλέσει εκνευρισμό. Ενδεικτική αυτού ήταν η βραδινή διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την οποία ναι μεν η κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο σε θεσμούς και δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν σύμφωνα με τον νόμο, ωστόσο το μήνυμα ήταν σαφές: «Σκόπιμες κωλυσιεργίες δεν είναι αποδεκτές».

Πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι η ευρεία σύσκεψη που γίνεται υπό τον Αλέξη Τσίπρα έχει στόχο να απεμπλακεί η ολοκλήρωση της επένδυσης. Όσο για τη βαθμολόγηση των υπουργών, το υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται ότι θα είναι από τα πρώτα στα οποία θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης…

Υπέρ των αρχαιολόγων οι Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης 

«Ναι στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με το ΚΑΣ και το Ελληνικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ του μπλοκαρίσματος της επένδυσης στο Ελληνικό. Υπογράμμισε ότι σήμερα οι αρχαιολόγοι «δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας» και επέκρινε τη ΝΔ για υποκριτική στάση και πολιτική σκοπιμότητα προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα βγουν στη δημοσιότητα παλαιότερες τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τις οποίες δήλωνε ότι θα εμποδίσει την «καταστροφική επένδυση στις Σκουριές».

Υπενθυμίζεται πως και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης έχει τοποθετηθεί δημόσια κρούοντας καμπανάκι για νομικά ζήτημα και την τήρηση των κανόνων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ